http://maxliebermannnoordwijk.nl

Deze Max Liebermann wordt beschouwd als de grootste impressionistische Duitse schilders. Zijn omvangrijke oeuvre bestaat uit o.a. zo’n 1.500 olieverfschilderijen, waarvan er honderden tentoongesteld zijn in vooraanstaande Duitse musea. In Nederland hangt  maar weinig werk van hem in musea. Het aantal schilderijen van zijn hand in Nederlandse musea is op de vingers van één hand te tellen. 


Nederland was voor Max Liebermann zijn tweede vaderland. Hij
had grote bewondering voor de schilderkunst van Rembrandt en Frans Hals. Hij was bevriend met diverse schilders zoals vader en zoon Israëls, Jan Veth en Anton Mauve. Van 1872 tot 1913 verbleef hij vrijwel elk jaar een periode van 1 à 2 maanden in Nederland. Van 1905 tot 1913 was Noordwijk (Huis ter Duincomplex) zijn Nederlandse hoofdkwartier. In totaal zijn meer dan 127 olieverfschilderijen terug te voeren op een Noordwijkse locatie of omgeving. Daarnaast maakte hij in Noordwijk honderden schetsen, tekeningen en pastels.

Ondanks zijn enorme- ook Noordwijkse- produktie is Max Liebermann in Noordwijk en in Nederland wat in de vergetelheid geraakt. Ten onrechte! Als één van de grootste Duitse schilders verdient hij in Noordwijk een platform dat herinnert aan de periode dat hij hier veelvuldig verbleef. Hij kan worden beschouwd als dé schilder die de beginjaren van de Badplaats Noordwijk in beeld heeft gebracht.

De MLW heeft de potentie om uit te groeien tot een belangrijke attractie voor toeristen uit alle delen van de wereld, maar vooral natuurlijk uit Duitsland.

De gekozen schilderijen die op de panelen zullen zijn afgebeeld geven een goed beeld van de omgeving van Noordwijk in het begin van de 20e eeuw en de onderwerpen die de voorkeur van Max Liebermann hadden, zoals strandvermaak, sport en dorpsleven.

Hieronder de link voor de route:

www.maxliebermannnoordwijk.nl/historie-en-route/


Neuigkeit:  VISSERSHUISJE und  MAX LIEBERMANN ROUTE 

Auf Tafeln nr 2 aufs Route gegenuber das Hauschen sieht mann die Abbildung von das Vissershuisje gemacht bei Max Liebermann in 1905.

 Max Liebermann gilt als einer der bedeutendsten Vertreter des deutschen Impressionismus. Holland war für Max Liebermann wie eine zweite Heimat, und von 1905 bis 1913 war Noordwijk (Huis ter Duin) sein Hauptwohnsitz in den Niederlanden. Insgesamt zeigen über 127 seiner Ölgemälde Orte in Noordwijk und Umgebung. Daher wird Max Liebermann als der wichtigste Maler angesehen, der die Anfangsjahre von Noordwijk als Badeort auf der Leinwand festgehalten hat. Am 1. Juni 2018 wird eine Spazier- und Radroute eröffnet, die an 23 Tafeln mit Abbildungen seiner Gemälde entlang führt. Diese sind genau an den Stellen in der Landschaft aufgestellt, die er auf der Leinwand festgehalten hat. 


Max Liebermann is regarded as the greatest german impressionist painter. The Netherlands was his second home land. From 1905-1913 Noordwijk was his Dutch headquarter in the summertime. A total of 127 oil paintimg can be traced back to a Noordwijk location or area. He is the painter par excelence who portrayed Noordwijk seaside Resort in the early years.

A hiking/ biking trail with 23 reproduction panels of Liebermann's paintings are exhibited, exactly on the spot where Liebermann painted them.

 
Opbellen
E-mail