Het kustgebied van Zuid-en Noord-Holland staat   vooral bekend om de grote variatie en vanwege de mogelijkheid te kiezen tussen de drukte van de stad en de grotere badplaats enerzijds, en de rust van de natuur en sommige stranden anderzijds. Noordwijk is een van de de grotere badplaatsen met levendige boulevards en leuke winkels en restaurants in overvloed.
 
Achter het strand en de duinen van de Noordzee, tussen Katwijk en  Haarlem, ligt de Bollenstreek, het centrum van de wereldberoemde bloembollenteelt.   Elk voorjaar verandert het landschap hier in een bloemenzee van kleuren (de  wereldberoemde Keukenhof vindt u op slechts een kwartiertje rijden), maar ook   in het najaar is dit gebied zeker de moeite waard.. Een waar fiets- en   wandelparadijs waarin kleurrijke natuur en oude stadjes elkaar afwisselen en   aanvullen. In dit toeristisch aantrekkelijke gebied in Zuid-Holland (en op de   grens van Noord-Holland!) vindt u meer dan genoeg mogelijkheden om actief van   het natuurschoon te genieten. Heerlijk ontspannen fietsen door de vele   prachtige natuurgebieden, langs duidelijke en zorgvuldig uitgestippelde   routes. Genieten van het strand of slenteren door de gezellige en historische   plaatsen in dit gebied. Volgens velen heeft Noordwijk één van de mooiste   stranden van Nederland. Het is dus niet zo gek dat hier jaarlijks veel   toeristen op afkomen. Aan het Noordwijkse strand wordt jaarlijks de Blauwe   Vlag toegekend, het Europese keurmerk van de stranden. In Noordwijk kun je   zwemmen in zeewater dat dus op en top is gekeurd, en zonnen op een strand dat   door dezelfde strenge criteria is gekomen.
 
Noordwijk heeft buiten zijn bijzondere strand nog meer te bieden. Kom een dagje naar de diverse kinderboerderijen en speeltuinen; een leuk uitje met de   kinderen. In het voorjaar is Noordwijk de ‘Bloemenbadplaats van Europa’. Dit   houdt in dat u tussen april en eind augustus het Rijnsburgs Bloemencorso en   het FloraHolland Bloemenfestival in Noordwijk kunt bezoeken.
   
Er zijn   nog meer seizoensevenementen in Noordwijk. Zo wordt er in juli en augustus   elke woensdag een zomermarkt gehouden in de Hoofdstraat van Noordwijk aan   Zee. Buiten de zeventig gezellige kraampjes is er ook regelmatig   entertainment en livemuziek.
  
  
Mocht het weer een dagje tegen zitten, dan vindt u achter de duinen een   rijk gevuld achterland met prachtige historische steden met talloze   monumenten en interessante musea. Ook liefhebbers van kunst en cultuur kunnen   hier hun hart ophalen. Noordwijk en Noordwijkerhout liggen op korte afstand   van steden als Amsterdam, Haarlem, Alkmaar in het noorden en Delft, Leiden,   Den Haag en Gouda in het zuiden, en een bezoek aan deze steden is beslist de   moeite waard. Een dagje winkelen in de hoofdstad behoort dus tijdens uw   verblijf in Noordwijk(erhout) ook tot de mogelijkheden, net als een dagje   Drievliet, Avifauna of Madurodam.
  
  
Oja de   coordinaten zijn: 52 14 41 16 N 4 25 51 72 O
  
  
Noordzeestraat 15 en 17, 2202HW, Noordwijk,   Nederland

 

 

 

 
Opbellen
E-mail